Çfarë është Google Analytics? Një udhëzues fillestar
Artikuj
•të dhëna dhe analitikë
•PPC dhe Kërkimi me pagesë
•optimizimi i motorit të kërkimit
Fotografia e Cathal Melinn
nga Cathal Melinn
Ju keni hulumtuar audiencën tuaj. Ju Të dhënat e WhatsApp keni krijuar përmbajtje marramendëse. Jeni gati për të nisur fushatën tuaj të marketingut dixhital. Por, të gjitha përpjekjet tuaja do të humbasin nëse nuk keni një sistem të fuqishëm analitik në vend që nga fillimi.
Sipas Renolon, mbi 55.49% e të gjitha faqeve të internetit përdorin Google Analytics i cili ka pjesën më të madhe të tregut me 26.87% (Statista) nga çdo platformë analitike. Kjo tregon rëndësinë jetike të Google Analytics si një platformë.
Deri në vitin 2020, platforma e Google njihej si Universal Analytics (UA). Kjo u zëvendësua nga Google Analytics 4 (GA4) në 2023.
Pra, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë është Google Analytics në formën e tij aktuale dhe çfarë ka ndryshuar. Ky udhëzues fillestar do të sigurohet që biznesi juaj tashmë po përdor GA4 për t'u siguruar që të mos humbisni të dhëna ose njohuri . Ju mund të rishikoni udhëzuesin tonë për praktikat më të mira të GA4 për të marrë një pasqyrë solide.
Pra, le të zbulojmë se si mund të shfrytëzoni fuqinë e analitikës për të maksimizuar të ardhurat dhe për të qëndruar përpara lojës.
Çfarë është analitika e marketingut dixhital?
Çfarë është Google Analytics (GA)?
Kalimi nga Universal Analytics (UA) në Google Analytics 4 (GA4): Një përmbledhje e shkurtër
Cila është rëndësia e Google Analytics?
Cilat janë përfitimet e Google Analytics?
Kuptimi i terminologjisë bazë
Cilat janë matjet e konvertimit?
Krijimi i një llogarie Google Analytics (GA4): Hapat thelbësorë
Raportimi në Google Analytics: gjërat thelbësore
Si të vendosni një segment në GA
Si të bashkëpunoni me ekipin tuaj
Lidhja me mjete të tjera
Karakteristikat e avancuara të Google Analytics 4
GA4 për optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO)
Udhëzues i shpejtë ChatGPT për planin tuaj të marketingut dixhital
Përfitoni sa më shumë nga ChatGPT në përpjekjet tuaja të marketingut
↗
Përcaktoni strategjinë e kanalit
↗
Krijoni shtylla të përmbajtjes
↗
Gjeneroni ide për përmbajtje
↗
Përcaktoni mediat me pagesë
Shkarkoni falas
Çfarë është analitika e marketingut dixhital?
Analitika e marketingut dixhital përfshin mbledhjen, matjen dhe analizën e të dhënave të uebsajtit dhe aplikacioneve. Mjetet e analitikës në ueb mund të ofrojnë shumë informacione të dobishme për origjinën e trafikut të faqes në internet, mënyrën se si përdoruesit e faqes në internet lundrojnë dhe ndërveprojnë në një faqe interneti dhe aplikacioni celular, me çfarë përmbajtje dhe faqe/ekrane janë më të angazhuar dhe si dalin nga faqja ose aplikacioni .
Postuar më 18 nëntor 2024
-